Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:15
Pris
25 kr.
Sted
Dokk1
Sted / Rum
Store Sal
Arrangører
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)
Musik og Film

DR Klub Klassisk: Beethoven og Pastoralesymfonien

28.10.20
Klassisk musik taler til krop, hjerte og hjerne. Men hvad foregår der i musikken? Og hvilke greb bruger komponisterne og musikerne, når de skal fortælle historier med musikken?

6. symfoni i F-dur (opus 68) (Pastoralesymfonien) beskriver naturen og livet på landet.

Beethoven tog ofte væk fra storbyen Wien for at få fred. Ikke kun for at nyde naturens skønhed, men for at opleve en verden i balance – og sig selv i balance med verden.

Symfoniens naturscener fortæller om en universel fred. Det gør Pastoralesymfonien til hans smukkeste og mest harmoniske.

Hvis du har lyst til at vide mere, kan du dykke ned i Bibzooms lytteguide til Beethoven og Pastoralesymfonien.

DR Klub Klassisk

I efteråret 2020 skal vi prøve kræfter med tre af de allerstørste: Sibelius, Strauss og naturligvis Beethoven i anledning af hans 250-års fødselsdag. Og hos både Beethoven og Strauss skal vi høre om symfonier, der er inspirerede af naturen.

Cand.mag. Arne Kjær er din kyndige guide ind i den klassiske musiks vildtvoksende jungle og sørger for, at du møder musikken i øjenhøjde.

DR Klub Klassisk er for alle med lyst til at få ørerne i den klassiske musikmaskine.

NB: Arrangementet koster 25 DKK.

 

Covid-19
Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i efterårsarrangementerne, hvis corona-situationen skulle ændre sig. Aarhus Bibliotekerne følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, så det er trygt at deltage i bibliotekernes arrangementer både for brugere og for ansatte.