Om dette arrangement

Tid
17:30 - 19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
Salen
Partner
Musik og Film

*AFLYST* The Man Who Played With Fire - CPH:DOX

28.03.19
*AFLYST* Oplev nye dokumentarfilm når Aarhus bibliotekerne viser DOX:DIREKTE, som er en del af CPH:DOX

Pga for få tilmeldinger er arrangementet desværre aflyst.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vxJc67IHbT8

Spilletid: 99 min.

Sprog: Svensk, engelske/muligvis danske undertekster

Bio: Millenium-forfatteren Stieg Larssons andet liv som journalist i kampen mod højreekstremismen i Europa. En medrivende storfilm i noir-traditionen.

Synopsis: Den storsælgende (og storrygende) forfatter Stieg Larsson levede et parallelt liv ved siden af sit arbejde med Millenium-romanerne. Som journalist og detektiv kortlagde han godt og grundigt højreekstremismens fremmarch i Sverige og resten af Europa på et tidspunkt, hvor alle troede at den hørte fortiden til - og tog fejl. I en montage af arkivklip, interviews og cinematiske rekonstruktioner fra et tusmørkt Stockholm får vi historien Larssons skyggeliv, genskabt som en skandinavisk film noir. En pokkers god historie, fantastisk fortalt. Men med en politisk resonans, som desværre er mere aktuel end nogensinde før.

Talere: Lars Werge (Formand for Dansk Journalistforbund), John Hansen (Graverchef på Politiken og formand for Foreningen for Undersøgende Journalistik), Daniel Poohl (Chefredaktør på Expo) , Tina Askanius (Forsker i højreekstremistiske og nynazistiske fællesskaber i norden)