Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
LitteraturStedet
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Udstilling: Bibliotequeer

01.04.23 - 31.05.23
En gruppeudstilling, der søger at gøre selve biblioteksrummet en smule ”sært”, vække nysgerrighed, give plads til marginaliserede stemmer og sætte fokus på regnbuelitteratur.

”Everything is queer today. And only yesterday, things went on as usual. But today is turning into the most curious adventure I’ve ever had.” -  Alice i filmen Alice's Adventures in Wonderland (1972).

”Queer” er et ord, der på engelsk er blevet brugt om det ”sære” eller ”fremmede”. Queer har tidligere også været brugt nedsættende mod LGBTQ+ personer. I de seneste årtier er ordet i vid udstrækning blevet adopteret af LGBTQ+ bevægelsen, som et ord, der for de fleste i dag føles inklusivt og frit for fortidens negative ladning.

I daglig tale kan det bruges i stedet for akronymet, om folk der på egne vegne associerer med miljøet, uden at skulle udlægge nogens specifikke kønsidentitet eller seksuelle præferencer for at retfærdiggøre denne association.

Bibliotequeer involverer et eklektisk udvalg af kunstnere, både queer-personer og allierede, med interesse for problematikkerne ved at være queer. Udstillingen søger at gøre selve biblioteksrummet en smule ”sært”, for at vække nysgerrighed, give plads til marginaliserede stemmer og sætte fokus på Åby Biblioteks flotte udvalg af regnbuelitteratur.

Læs mere om udstillingen her

I uge 17 sætter bibliotekerne i Danmark fokus på den bæredygtige omstilling med udgangspunkt i de 17 verdensmål. Se Aarhus Bibliotekernes program her: aakb.dk/uge17

Ligestilling mellem kønnene

Materialer