Bogen 'Katrina' af forfatter Sally Salminen
Bogen 'Katrina' af forfatter Sally Salminen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

Skumringstimen - højtlæsning for voksne

15.11.21
Kom med til en hyggelig oplæsning for voksne på Harlev Bibliotek

De korte mørke efterårs- og vinterdage har vi til fælles i Norden. I tidligere tider – før TV og computere blev en del af vores hverdag – var højtlæsning i de mørke vinteraftener en udbredt nordisk tradition.

Vær med til at give traditionen nyt liv, når vi indleder Nordisk Litteraturuge med 'skumringstimen'.

På mere end 2000 biblioteker og andre samlingssteder i Norden og Baltikum samles tusindvis af tilhørere i skumringstimen kl. 19.00 for at lytte til en nordisk fortælling.
Årets bog er finske Sally Salminens debutroman, 'Katrina', fra 1939. Bogen fik succes, da den første gang blev udgivet og er siden da blevet en klassiker.

I bogen følger vi den unge Katrina fra Österbotten, der bliver lokket ind i et ægteskab med en fattig sømand, som tegner et forskønnet drømmebillede af parrets fremtid sammen. Da Katrina følger med ham til drømmenes Åland, viser virkeligheden sig at være betydeligt mindre romantisk, og hun støder på det ålandske klassesamfund. Historien om hendes liv i skærgården er en fantastisk læseoplevelse, hvor vi følger den stolte Katrina, som stædigt fortsætter med at kæmpe imod trods den modgang der møder hende.

Årets oplæser er tidligere skoleinspektør Esben Jensen.

Arrangementer afvikles i forhold til gældende Covid19 retningslinjer. Der skal ikke vises coronapas ved arrangementer på bibliotekerne.