Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:00
Pris
Gratis
Sted
Dokk1
Sted / Rum
Dokk1, Møderum 1
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

Klassiker Læsekreds – Ved vejen

23.02.21
Mangler du også at få læst en klassiker, eller vil du gerne genlæse en? Så læse med og møde op til Dokk1s klassiker Læsekreds. I løbet af foråret (gen)læser vi tre danske klassiker

Denne gang læser vi Herman Bangs Ved vejen fra 1886.
Om de stille eksistenser, historien blev første gang udgivet i netop Bangs novellesamling Stille Eksistenser. Bang beskriver ofte melankolsk disse stille eksistensers ensomhed. I 1800-tallets provins er der ingen mulighed for at bryde datidens normer. Og Bangs personer har heller ikke modet til at forsøge.
I Ved vejen er det den unge rolige, men følsomme Katinka der står i centrum. Katinka er gift med den joviale og en smule vulgære stationsforstander Bai. Hun længes efter noget udefinerbart, som ikke opfyldes af ægteskabet. Da Forvalter Huus kommer til den lille by, finder hun en sjæleven, og de forelsker sig i hinanden. Men i den lille stationsbysamfund tør hverken hun eller Huus bryde konventionerne og følge deres hjerter.

Mød op til en snak om en af klassikerne i dansk litteratur. Det er ikke et krav, men en absolut fordel at have læst bogen før læsekredsen. Den kan lånes både på biblioteket og gennem E-reolen.

Materialer