Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
60 Kr
Bibliotek
Sted / Rum
Salen
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

Forfatteraften med Kristian Bang Foss

05.03.20
Når Kristian Bang Foss gæster Åby Bibliotek, fortæller han blandt andet om sin nyeste roman "Frank vender hjem", som er en humoristisk fortælling iblandet et stænk af social alvor og ulighed.

Kristian Bang Foss har med en sikker blanding af virtuost ordforråd og hyper præcision skabt sig en egen stemme i dansk litteratur. Fra debuten Fiskens vindue over Stormen i 99 til Døden kører Audi og Frank vender hjem har han vist en akkuratesse inden for sproglig forædling i sine ikke altid lige flatterende portrætter. Bøgerne handler om klasseforskelle, mennesker og deres vaner og er ikke bange for at gå i detaljer.

Kristian Bang Foss er aktuel med romanen Frank vender hjem – en sjov og kulsort fortælling om at føle sig uden for i det gode selskab.

Frank, fra en fattig arbejderfamilie, møder på Universitet Thea, der kommer fra en rig familie. Selvom Frank læser på Universitetet, føler han sig hele tiden akavet og forkert. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på. Romanen tegner et portræt af to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor nogle flyder ovenpå som korkpropper, mens andre går til bunds.

Forfatteren har modtaget flere priser - bl.a. EU's litteraturpris og Det danske Akademis Beatrice-pris. 

Entré 60 kr.

Foto: Morten Holtum, 2019