Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Bibliotek
Sted / Rum
Salen
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

Forfatteraften: Anne-Cathrine Riebnitzsky

03.10.22
Den prisvindende forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky har en usædvanlig baggrund, da hun både har bevæget sig i det militære miljø såvel som det litterære. Denne aften fortæller hun om sit forfatterskab med udgangspunkt i den seneste roman Vindens port.

”Vindens port” er Anne-Cathrine Riebnitzskys første historiske roman. Den foregår i begyndelsen af 1300-tallet ifølge den kristne tidsregning eller i 700-tallet i den islamiske kalender, som hovedpersonen Ibrahim Banu Said benytter sig af. Han er maurer og borgherre på bjergfæstningen Al Qalat i Andalusien. Et sted, der har ry for at være umuligt at belejre.

Ibrahim Banu Said er ramt af en stor personlig sorg, men forsøger at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i sin bjergfæstning, og en god mand for sine tre meget forskellige hustruer, som han alle elsker, hver på sin måde.

I begyndelsen af 1300-tallet er den muslimske verden førende inden for lægevidenskab, matematik, astronomi og filosofi. I Al-Qalat trives handel med både muslimer, kristne og jøder, og stedet er søgt af dygtige videnskabsmænd. Men da en kristen invasion nærmer sig fra nord, er spørgsmålet, om Ibrahim Banu Said kan redde sit folk, og om borgen er så uindtagelig som sit ry?

Materialer