Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

AFLYST - Forfatteraften med Kristin Eiriksdottir

16.06.20
Kristin Eiriksdottir debuterede med en digtsamling og har skrevet romaner, noveller og skuespil. Hun er også uddannet billedkunstner. Hun betragtes som en af de mest interessante, unge islandske forfattere. Romanen Elin, diverse er hendes første udgivelse på dansk, og var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2019. Kristin er Åby Biblioteks udvalgte forfatter til LiteratureXchange.

Denne aften fortæller hun om sit forfatterskab og romanen Elin, diverse, hvor man følger en ældre kvindes tilbageblik på sit liv.

Jeg har været så mange kvinder,” siger den aldrende Elin, mens hun forsøger at huske det liv, der nu glider hende af hænde. Da der en dag pludselig står tre flyttekasser i stuen med ting og papirer fra hendes fortid, går der hul på hendes benhårde undertrykkelse af alt det, der har gjort ondt i hendes liv. Men samtidig med at fortiden melder sig med fornyet kraft, tåger hendes daglige liv, hvor hun fremstiller rekvisitter til teater og film, mere og mere til. I Teatrets nye stjerneskud, dramatikeren Ellen, genkender Elin sig selv, og det i en sådan grad at hun til sidst ikke kan skelne mellem sig selv og den forsømte unge kvinde."

Elin, diverse skildrer med stor kraft og troværdighed, hvordan et accelererende tab af erindring opleves indefra, og den angst, der melder sig, når virkeligheden flimrer. En udfordrende roman, der på bevægende vis følger et menneske ind i mørket.

Foto: Dino Lgnani

Materialer