Lærke Egefjord: Læge, forfatter og billedkunstner

Om dette arrangement

Tid
10:30 - 13:30
Pris
75 kr.
Bibliotek
Sted / Rum
Salen
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Kunst og kreativitet

Workshop: Styrk dit helbred med kunst & kreativitet

20.11.21
Foredrag om kreativitetens sundhedsfremmende effekter suppleret med små guidede, kreative øvelser, så du kan gå hjem med både viden og konkrete redskaber til at leve et aktivt, kreativt liv.

Drømmer du om at lukke kunsten og kreativiteten ind i dit liv? Eller at genfinde dit kreative jeg? Og har du nogensinde spekuleret over, om din tur på kunstmuseet er andet end en dejlig luksus? Måske ligefrem gavnlig for dit helbred?

Foredraget giver dig et indblik i, hvordan kunst og kreativitet kan dæmpe symptomer på eksempelvis stress, angst og depression. Kunst og kreative aktiviteter kan ligefrem forebygge udviklingen af demens. Samtidig bliver du klogere på, hvorfor vi ofte anser kreativiteten som noget, der er forbeholdt de få, og hvordan du selv skaber de optimale rammer for at opleve følelsen af flow og livsglæde, som en kreativ stund kan give dig.

Foredraget suppleres med små guidede, kreative øvelser, så du kan gå hjem med både viden og konkrete redskaber til at leve et aktivt, kreativt liv. For ALLE er kreative. Men nogle gange er det en kunst at finde vejen dertil.

’Som barn er enhver kunstner. Vanskeligheden ligger i at forblive det som voksen.’ Pablo Picasso

Fra hjerneforsker til billedkunstner – om foredragsholder Lærke Egefjord

Med en baggrund som læge, forfatter og billedkunstner og med erfaring inden for hjerneforskning er kulturens og kreativitetens sundhedsmæssige aspekter, et område Lærke Egefjord udforsker og udfordrer i sin daglige praksis. Sideløbende arbejder hun som professionel billedkunstner med seperatudstillinger hos blandt andre Danske Bank, DSB, Codan & Aarhus Universitetshospital. Forfatter til bogen ’Glemt’ udgivet på Forlaget LIVA, der handler om tab af liv og genvindelsen af sig selv ifm. Alzheimers sygdom. Senest udvikler og underviser på forløbet ’Kreativitet & mindfulness for pårørende til demensramte’ i samarbejde med Alzheimerforeningen og støttet af Sundhedsstyrelsen.

Læs mere om Lærke Egefjord her (åbner i nyt vindue)

Du kan se Lærke Egefjords billeder på Risskov Bibliotek i perioden 1. september til 5. oktober 2021.

Billetten er inklusiv en sandwich samt drikkevare.

Materialer