Om dette arrangement

Sted
Risskov Bibliotek
Danmark
Tid
10:30 - 12:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)

Første Verdenskrigs litteratur og kultur

08.09.18
Med udgangspunkt i bogen 'Mellem fronterne' fortæller historiker Bjarne S. Bendtsen om Første Verdenskrigs aftryk i dansk litteratur og kultur 1914-1939

Foredraget kommer blandt andet omkring de forestillinger om den forventede storkrig, som man finder i de mange invasionsromaner, der udkom i årtierne op til 1914; skildringer fra soldaterne, der forsvarede den danske neutralitet og gennemgik en krig uden krig; søfolkenes langt blodigere deltagelse som civile i handelsflåden; gullaschbaronerne, som på mange måder er det eneste, vi forbinder med Danmark og Første Verdenskrig; samt ikke mindst de konkrete krigsoplevelser, skildret af de danskere, der kæmpede i skyttegravene på Vest- og Østfronten, på Balkan, ved Gallipoli, i Palæstina og Afrika – på begge sider af fronterne.

Bjarne S. Bendtsen (f. 1970) bor i Hjortshøj og har de seneste år primært arbejdet som gymnasielærer. Mellem fronterne er hans første bog. Den bygger på en ph.d.-afhandling af nogenlunde samme navn, som han skrev på Syddansk Universitet i Odense mellem 2008 og 2011. Inden da blev han uddannet som cand.mag. i Nordisk sprog og litteratur og Engelsk fra Aarhus Universitet – grunden til, at bogen og hans interesse i Første Verdenskrig og tiden omkring den er stærkt farvet af litterære og andre kunstneriske skildringer. Redaktør Carsten Vengsgaard fra Klim kommer og sælger bogen til en favorabel pris.