Om dette arrangement

Tid
10:30 - 12:30
Pris
Gratis
Sted / Rum
børnebiblioteket
Målgruppe
For børn
Bestil billet(ter)
Børn

Superkræfter og læselyst!

23.10.21
Superkræfter og Læselyst med Clara og Ulrika Bjerregaard

Clara går i 6. klasse på Kragelundskolen i Aarhus og elsker at læse, finde på historier og skrive. Samtidig er hun ordblind og lærer på en anden måde. Ulrika er mor til Clara og forfatter. Hun skriver børne- og ungdomsbøger gerne med et særligt formål. Sammen har de skrevet Superkræfter-serien, der er tre letlæselige, gode historier, hvor der er tænkt på læsevenlighed for især læseudfordrede.

Clara synes ikke altid, at det er lige let at finde gode, alderssvarende bøger, når man er læseudfordret. Derfor besluttede hun sammen med Ulrika at skrive en bog sammen om en pige, Emma, der er ordblind, men som også har superkræfter.

Bøgerne har større bogstaver, kortere sætninger, ingen orddelinger og ekstra mellemrum mellem linjerne. Det blev til tre bøger i en serie.

Til arrangementet vil de to forfattere fortælle om bøgerne, fra idé til udgivelse, og om hvordan det er at inspirere til at læse, som kan være på mange måder.

De vil også tage jer med rundt på børnebiblioteket til en bogskattejagt. Her får I inspiration til selvlæs og højtlæsning.

Hvem henvender arrangementet sig til?

Børn fra 3. – 6. klasse og deres forældre. Der vil være boganbefalinger i forskellige sværhedsgrader og råd til, hvordan man kan læse og lytte til de bøger, man godt kan lide.

Om Superkræfter-bøgerne

Clara er meget optaget af historier om superhelte, men også fortællinger om almindelige mennesker med særlige evner. Når man er ordblind, skal man - for at lære – ofte sætte nogle andre evner i spil. Det er lidt som at have Superkræfter. Derfra kom inspirationen til titlen. Bøgerne tager også fat i emner om venskab, den første forelskelse, drilleri og mystik. Alle de gode ting, som Clara synes mangler i letlæsningsbøger til hendes i dag

Det er gratis at deltage, det er kun børnene der behøver at melde sig til, men forældrene må meget gerne deltage. 

Materialer